Baza pomoči

Kaj je POP3?

Post Office Protocol version 3 ali POP3 je internetni protokol na aplikacijskem sloju, ki je namenjen pridobivanju e-pošte iz strežnika na domač odjemalniški računalnik preko TCP/IP povezave. Skoraj vsi ponudniki interneta uporabljajo POP3 protokol.

POP3 in prejšnje verzije omogočajo uporabnikom s slabšo povezavo (klicna), da poberejo e-pošto s strežnika in ogled teh sporočil ter manipulacijo le njih, ne da bi bili povezani na internet. Čeprav večina programov omogoča, da se sporočila obdržijo na strežniku po odjemu, se večina POP3 programov ponavadi poveže, sname vsa sporočila, jih shrani na uporabnikovem računalniku in označi kot nova ter jih nato, preden se odjavi, zbriše s strežnika. Druga vrsta protokola, imenovana IMAP, v nasprotju s POP vsa ta sporočila privzeto pusti na strežniku tudi po odjemu. Tako omogoča dostop do pošte več uporabnikom, ne samo enemu.Vam je bil odgovor v pomoč?

Dodaj med priljubljene Dodaj med priljubljene

Natisni članek Natisni članek

Za branje še priporočamo
Kaj je SMTP? (Ogledov: 2141)

Powered by WHMCompleteSolution

Gostovanje

Copyright © 2016 freeNET d.o.o. | Vse pravice pridržane. Vse cene so z upoštevanim 22% DDV, razen v kolikor je drugače omenjeno.