Baza pomoči

Kaj je SMTP?

SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) je preprost protokol za prenos elektronske pošte, ki je standard za prenos elektronske pošte na internetu. S temi protokoli prenašamo elektronsko pošto med različnimi sistemi, povezanimi s TCP/IP. To so samo protokoli, ki so namenjeni za prenose elektronske pošte, medtem ko potrebujemo za sestavo pošte druge programe, ki jim pravimo uporabniški agenti (user agents).

SMTP struktura je osnovana na sledečem modelu povezave kot rezultat zahteve uporabnika pošte. SMTP vzpostavi obojestranski prenosni kanal sprejemniku. Sprejemnik je lahko končni ali vmesni. Odgovori SMTP-ja so poslani od sprejemnika pošiljatelja v odgovor na ukaze, ko je prenosni kanal vzpostavljen, pošiljatelj pošlje poštne ukaze, ki označujejo pošiljatelja pošte. Če ima sprejemnik prost kanal, sprejme in odgovori z OK. SMTP pošiljatelj pošlje RCPT ukaz, ki identificira prejemnika pošte. Če prejemnik SMTP-ja lahko sprejme pošto za tega prejemnika, odgovori z OK, če ne, ti odgovori oziroma zavrne tega prejemnika (toda ne celotne pošiljke transakcije prenosa). SMTP pošiljatelj in SMTP prejemnik se pogajata. Ko se dogovorita, pošiljatelj SMTP-ja pošlje sporočilo, ki je določen s specialnimi sekvencami. Če je sprejemnik SMTP-ja uspešno prejel sporočilo, zopet odgovori z OK.Vam je bil odgovor v pomoč?

Dodaj med priljubljene Dodaj med priljubljene

Natisni članek Natisni članek

Za branje še priporočamo
Kaj je POP3? (Ogledov: 1601)

Powered by WHMCompleteSolution

Gostovanje

Copyright © 2016 freeNET d.o.o. | Vse pravice pridržane. Vse cene so z upoštevanim 22% DDV, razen v kolikor je drugače omenjeno.